joi, 16 decembrie 2010

Proiecte si Programe Anterioare

      PROIECTE SI PROGRAME ANTERIOARE
”O biblioteca este un sanctuar al gandirii pure.”
    PAUL AUSTER










PROIECTUL ”SIGUR.INFO”

                                                     ”UN INTERNET MAI SIGUR
                                           PENTRU COPII”

     DESPRE PROIECT: incepand cu 1 septembrie 2008, ”Sigur.Info” este dezvoltat in cadrul programului comunitar multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internetului si  a noilor tehnologii online - ”Safer Internet Plus”, desfasurat prin organizatia europeana ”InSafe”, de catre Directoratul General  pentru Media si Societatea Informatica a Comisiei Europene. Coordonator national al programului ”Sigur.Info” este organizatia ”Salvati Copiii”.
   Proiectul are drept obiectiv general promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor ce se gasesc in mediul virtual. Un alt obiectiv este constituit de combaterea continutului ilegal si daunator al unor site-uri (pornografie, rasism, xenofobie, etc.) si incurajarea utilizarii responsabile a Internet-ului si a noilor tehnologii de comunicare.
    Programul este concretizat, in Romania, prin intermediul site-ului http://www.sigur.info/ unde copiii, adolescentii, parintii si profesorii pot gasi informatii utile legate de modul de navigare in siguranta pe Internet, resurse online si solutii privind navigarea in siguranta pe Internet.


     Prin parteneriatul dintre Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi, Biblioteca Comunala ”Ion Creanga” Holboca si Organizatia Salvati Copiii Iasi, in perioada - 01.7.2009- 31.12.2010-, in cadrul proiectului ”Sigur.Info”, se deruleaza activitati de informare si comunicare in comuna Holboca. Activitatile desfasurate in aceasta perioada isi propun sa furnizeze profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic - internetul, prin serviciul Bibliotecii Comunale ”Ion Creanga” Holboca - ”Calculatoare cu acces public  gratuit la Internet”, asigurat prin Programul Biblionet.


   In prima etapa, a fost demarata, in cadrul proiectului, ”Caravana Sigur.Info”, formata din membri ai Organizatiei Salvati Copiii Iasi si ai Bibliotecii ”Gh. Asachi” Iasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu